جستجو

شرکت حمل و نقل بین المللی خادم لجستیک

اخبار

صادرات ۷.۴ میلیارد دلاری بخش معدن و صنایع معدنی تا پایان مهرماه

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام‌کرد: صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در هفت ماهه ۱۴۰۲، با افزایش ۳۸ درصد وزنی و ۷.۵ درصد ارزشی، به بیش از هفت میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار رسید.

شرکت‌های بخش معدن و صنایع معدنی از ابتدای فروردین تا پایان مهر، ۳۵ میلیون و ۸۷۷ هزار و ۴۶ تن محصول به ارزش هفت میلیارد و ۴۲۰ میلیون و ۷۹۶ هزار دلار صادر کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۲۶ میلیون و ۳۰ هزار و ۵۳ تن محصول به ارزش ۶ میلیارد و ۹۰۱ میلیون و ۴۰۲ هزار دلار بود.

از این میزان، ۶ میلیون و ۴۱۹ هزار و ۷۸۷ تن (به ارزش سه میلیارد و ۳۷۳ میلیون و ۸۲۰ هزار دلار) محصولات زنجیره فولاد، ۱۷۵ هزار و ۲۴۷ تن (به ارزش ۸۵۴ میلیون و ۸۷ هزار دلار) مس و محصولات پایین دستی، ۲۲۱ هزار و ۹۳۶ تن (به ارزش۵۰۳ میلیون و ۲۰۷ هزار دلار) زنجیره آلومینیوم و محصولات و ۲۳۸ هزار و ۹۹۲ تن (به ارزش ۳۲۷ میلیون و ۵۰۴ هزار دلار) محصولات زنجیره روی صادر شد.

همچنین، بخش دیگری از صادرات انجام شده در مدت یاد شده شامل هشت میلیون و ۱۸۶ هزار و ۵۷۳ تن (به ارزش ۲۱۹ میلیون و ۵۴۹ هزار دلار) محصولات زنجیره سیمان، سه‌هزار و ۵۷۳ تن (به ارزش ۹۶ میلیون و ۸۱ هزار تن) زنجیره مولیبدن، ۴۲ هزار و ۳۲۲ تن (به ارزش ۸۳ میلیون و ۲۴ هزار دلار) انواع فرو، ۴۳ هزار و ۷۰ تن (به ارزش ۵۰ میلیون و ۹۲۵ هزار دلار) زنجیره سرب، ۱۱۷ هزار و ۸۷ تن (به ارزش ۲۰ میلیون و ۴۳۴ هزار دلار) محصولات زنجیره کروم، ۹۵ تن (به ارزش ۱۴۸ هزار و ۲۴۹ دلار) آنتیموان، ۱۱۸ تن (به ارزش ۶۱ هزار دلار) زنجیره تیتان، ۲۷ تن (به ارزش ۱۶ هزار دلار) نیکل و ۲۱۳ تن (به ارزش ۱۴ هزار دلار) میکا و غیره بود. / ایرنا

۱۴۰۲/۰۸/۲۱

www.kheu.ir

تراز تجاری ایران و اکو مثبت ۱.۶ میلیارد دلار ، ترکیه مهم‌ترین شریک تجاری ایران

در هفت ماهه امسال تراز تجاری ایران با ۹ کشور عضو اکو با پیشی گرفتن صادرات به مثبت ۱.۶ میلیارد دلار رسیده و از بین اعضا، ترکیه نخستین شریک تجاری ایران بوده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس اطلاعاتی که سید روح اله لطیفی – سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران- منتشر کرده در هفت ماهه امسال بیش از ۱۴ میلیون تن کالا به ارزش نزدیک ۱۰.۲ بین ایران و ۹ عضو سازمان اکو تبادل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۸ درصد در وزن و ۴.۵ درصد در ارزش رشد داشته است.

بر این اساس صادرات غیرنفتی ایران به اعضای اکو در این مدت بیش از ۱۲ میلیون تن به ارزش بیش از ۵.۸ میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۳ درصد در وزن و ۲.۵ درصد در ارزش افزایش داشته است. واردات ایران نیز بیش از ۲.۵ میلیون تن به ارزش ۴.۳ دلار بوده که رشد ۱.۲ درصدی در وزن و ۷.۳ درصدی در ارزش داشته است. بر این اساس تراز تجاری ایران با ۹ کشور عضو اکو با پیشی گرفتن صادرات به مثبت ۱.۶ میلیارد دلار رسیده است.

در این میان ترکیه با خرید بیش از ۲.۷ میلیارد دلار و کاهش ۱۰ درصدی، پاکستان با بیش از ۱.۱ یک میلیارد دلار و رشد ۶۲ درصدی و افغانستان با ۹۷۵ میلیون دلار و رشد چهار درصدی سه مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی در این مدت در بین اعضای اکو بودند. همچنین آذربایجان با خرید ۳۰۳ میلیون دلار کالا از ایران (کاهش ۲۸ درصدی)، ترکمنستان با ۲۵۱ میلیون دلار (بدون تغییر)، ازبکستان با ۱۸۸ میلیون دلار (رشد ۲۶ درصدی)، تاجیکستان با ۱۳۳ میلیون دلار (رشد ۷۷ درصدی)، قزاقستان با ۱۰۴ میلیون دلار (رشد ۱۲ درصدی) و قرقیزستان با ۴۰ میلیون دلار (رشد ۲۰ درصدی) در رتبه‌های بعدی صادرات کالاهای ایرانی در بین اعضای سازمان اکو قرار دارند.

همچنین از بین کشورهای عضو اکو، ترکیه بیشترین میزان فروش کالا را با ۳.۷ میلیارد دلار (رشد ۱۷ درصدی) به ایران داشته و پس از آن پاکستان با ۳۵۲ میلیون دلار (کاهش ۳۹ درصدی) و ازبکستان با ۵۱ میلیون دلار (رشد ۱۶ درصدی) سه مبدا نخست واردات کالا به ایران بودند. قزاقستان با فروش بیش از ۴۲ میلیون دلار (کاهش ۵۱ درصدی)، تاجیکستان با ۳۵ میلیون دلار (کاهش ۶ درصدی)، آذربایجان با ۳۰ میلیون هزار دلار (رشد ۳۵ درصدی)، ترکمنستان با ۲۱ میلیون (رشد ۲۴ درصدی)، افغانستان با نزدیک ۱۶ میلیون دلار (رشد ۳ درصدی) و قرقیزستان با نزدیک چهار میلیون دلار (رشد ۲۲ درصدی) در جایگاه‌های بعدی خریداران کالا از ایران از بین کشورهای عضو اکو برای ایران، در هفت ماهه امسال قرار دارند.

سازمان همکاری اقتصادی یا به اختصار اکو، در حال حاضر ۱۰ عضو و حدود ۴۸۰ میلیون تن جمعیت دارد. اما بارها این موضوع مطرح شده که تجارت اعضای این سازمان با یکدیگر تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد. برای مثال سال گذشته شافعی، رئیس وقت اتاق بازرگانی ایران، در نشست مشترک با دبیرکل اکو گفته بود که میزان مبادلات اقتصادی این ۱۰ کشور در جهان نزدیک به ۹۳۰ میلیارد دلار است اما میزان تجارت درون‌گروهی آن‌ها به ۷۰ میلیارد دلار هم نمی‌رسد. همچنین میزان همکاری‌های اقتصادی درون‌گروهی در اکو با وجود برخورداری ۱۰ کشور عضو از بخش عظیمی از سرمایه جهانی، تنها ۸ درصد است.

با این حال در سند چشم‌انداز ۲۰۲۵ اکو کشورهای سازمان تعهد کرده‌اند تجارت درون منطقه‌ای را به دو برابر افزایش داده و از ۷ تا ۸ درصد کنونی به ۱۵ درصد برسانند.

از جمله موانع همکاری کشورهای عضو اکو می‌توان به عملیاتی نشدن موافقت‌نامه‌ها، دشواری دریافت ویزا برای تجار در برخی از کشورهای عضو، مشکلات مربوط به ترانزیت از برخی از کشورهای عضو و حجم پاین سرمایه‌گذاری درون‌گروهی اشاره کرد.

۱۴۰۲/۰۸/۲۱

‏ www.iranhim.ir

صادرات کالاهای ایرانی به روسیه با استفاده از کشتی های کانتینر بر یخچالی

یک شناور کشتیرانی دریای خزر که با تغییر کاربری و تجهیز به سیستم های روز دنیا در کشتی سازی صدرا به یک کشتی بزرگ کانتینربر یخچالی تبدیل شده است، طی مراسمی با حضور استاندار و مسئولان بنادر و دریانوردی مازندران به آب انداخته شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سازمان بنادر و دریانوردی، سید محمود حسینی پور استاندار مازندران در این مراسم گفت: امروز افتخار داریم که در خدمت شما بزرگواران افتتاح دفتر کشتیرانی خزر در مازندران و نتیجه فعالیت های تحول گرایانه شرکت صدرا که در طول یکسال اخیر تحولات خوبی را شاهد بودیم و اتفاقات مهمی رقم خورد را شاهد باشیم و بتوانیم در مسیر توسعه مازندران با ایجاد زیرساخت های لازم در حوزه دریایی دل مردم را شاد کنیم.

استاندار مازندران گفت: مازندران به دلیل موقعیت، با فعال کردن کریدور شمال جنوب با سه بندر امیرآباد و نوشهر و فریدونکنار و سه فرودگاه ساری، نوشهر و رامسر مهمترین بستر فعالیت های اقتصادی شمال کشور را در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه ارسال مرسولات تجاری به کشورهای همسایه و روان سازی فعالیت تجاری باید با قوت انجام شود که محور اصلی بنادر مازندران است ، بیان کرد: دیپلماسی موفق مازندران با کشورهای همسایه در راستای توسعه اقتصادی مازندران می تواند به قطب تجارت ایران تبدیل شود اگر بستر فراهم و آماده شود.

۱۴۰۲/۰۸/۲۰

www.tinn.ir

روسیه اولین مقصد صادرات ایران در اوراسیا

براساس داده‌های اعلام شده از سوی گمرک میزان صادرات ایران به کشورهای عضو اوراسیا در ۷ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن ۴۸ درصد و به لحاظ ارزشی ۲۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد. مجموع تجارت خارجی ایران به کشورهای عضو اوراسیا در این مدت ۲ میلیون و ۴۱۴ هزار و ۵۴۲ تن به ارزش ۹۲۱ میلیون و ۸۴۹ هزار دلار بوده است.

با توجه به داده‌های اعلام شده از سوی گمرک می‌توان گفت در این مدت ۵ میلیون و ۶۹۶ هزار و ۸۴۷ تن کالا به ارزش ۳ میلیارد و ۳۳۶ میلیون و ۲۰۴ هزار دلار وارد کشور شده که به لحاظ وزن ۳۷ و از حیث ارزش ۳۱ درصد رشد داشته است.

به گفته مدیر کل دفتر همکاری‌های بین‌الملل و روابط عمومی گمرک با اشاره به اینکه در ۷ ماهه سال جاری میزان صادرات ایران به ۵ کشور عضو اوراسیا به لحاظ ارزشی با افزایش روبرو بوده است، افزود: در این مدت بیشترین میزان افزایش صادرات به کشورهای عضو اوراسیا به ۲ کشور فدراسیون روسیه و قرقیزستان بوده که به ترتیب ۳۰ و ۲۰ درصد افزایش یافت. 

۱۴۰۲/۰۸/۱۷

www.iranhim.ir

افزایش 41 درصدی ترانزیت کالا در بنادر شرق هرمزگان

مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان از تخلیه و بارگیری بیش از یک میلیون و 300 هزار تن کالا در بنادر شرق هرمزگان خبر داد و گفت: در هفت ماهه امسال ترانزیت کالا در این بنادر 41 درصد افزایش داشته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان ؛ حمیدرضا محمدحسینی تختی با اشاره به تخلیه و بارگیری بیش از یک میلیون و 300 هزار تن کالا در بنادر شرق طی هفت ماهه نخست سال کاری از صادرات 808 هزار و 825 تن کالای غیرنفتی خبر داد.

وی افزود : عمده این کالاها  شامل میوه و تره بار، مصالح ساختمانی، شیشه و سنگ‌های معدنی به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 15 درصد افزایش به ثبت رسیده است. 

مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان با اشاره به جهش چشمگیر تخلیه و بارگیری کالا به‌ویژه در حوزه ترانزیتی گفت: در این بازه زمانی، 36 هزار و 824 تن کالای غیرنفتی از طریق بنادر شرق هرمزگان ترانزیت شده است.

محمد حسینی با بیان رقابتی شدن ترانزیت بین کشورهای مختلف افزود: بنادر شرق هرمزگان با دارا بودن ظرفیت های مناسب و نیز بازاریابی خوبی که در این زمینه صورت گرفته است.

به گفته وی ؛ در مجموع 32 هزار و 449 فروند از انواع شناورهای مسافری و تجاری در بنادر شرق هرمزگان پهلو گرفته‌اند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درصد رشد به ثبت رسیده است.

۱۴۰۲/۰۸/۱۶

www.tinn.ir

تخلیه ‌و بارگیری سریع ۱۰ هزار TEU کانتینر یک شناور در بندر شهیدرجایی

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از پایان عملیات تخلیه و بارگیری ۱۰ هزار TEU کانتینر یک شناور ۲۲۹ متری در کمترین زمان ممکن در بندر شهیدرجایی خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، حسین عباس نژاد مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به پایان عملیات پهلودهی یک فروند شناور ۲۲۹ متری در کم ترین زمان ممکن در بندر شهید رجایی، افزود: با پهلودهی این شناور یک میلیون و ۱۰۵ هزار و ۷۷۸ TEU کانتینر در هفت ماهه نخست سال کاری در این بندر تخلیه وبارگیری شده است.

وی تعداد کانتینرهای تخلیه شده را سه هزار و ۳۸۸ کانتینر و تعداد کانیتنر بارگیری شده را نیز ۲ هزار و ۶۰۸ کانتینر اعلام کرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با بیان اینکه استاندارد این شناور ۸۴.۵۰ باکس کانتینر در ساعت بوده که کارکنان عملیات یکی از شرکت های خدمات کانتینری موفق به کسب نرم ۱۳۳ هزار و ۹۶ باکس کانتینر در ساعت بروی این شناور شدند. 

عباس نژاد در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بندر شهیدرجایی از ابتدا به منظور پهلودهی کشتی های کانتینری بزرگ طراحی شده بود، ادامه داد: براساس برنامه ریزی ها، ترمینال۲ این بندر صرفا برای پهلودهی کشتی هایی با ظرفیت بیش از ۵۰۰ TEU و شناورهای حامل کانتینرهای ترانشیپی اختصاص داشته و با توجه به تجهیزات تخصصی موجود در اسکله های این ترمینال، پذیرش شناورهای زیر ۱۰۰ متر انجام نمی شود. 

۱۴۰۲/۰۸/۱۴

www.tinn.ir

توافق تجارت آزاد ایران با ۵ کشور در آستانه امضا

میرهادی سیدی، مشاور امور بین‌الملل سازمان توسعه تجارت گفت: حدود 6 سال است که با اتحادیه اوراسیا برای موافقت‌نامه تجارت آزاد در حال مذاکره هستیم. این مذاکرات در دو بخش انجام شده است که 8 آبان 98 اولین بخش آن با تصویب مجلس اجرایی شد و حدود 4 سال است که تجارت ترجیحی با اوراسیا داشتیم و منجر به توسعه تجارت دو طرف شده است. پیش از این تجارت ایران و اوراسیا 2.5 میلیارد دلار بود و امروز به 5 میلیارد دلار رسیده است. مطالعات ظرفیت تجارت ایران و اوراسیا را حدود 20 میلیارد دلار براورد کرده است.

وی افزود: یک سال بعد از آغاز تجارت ترجیحی، یعنی آبان 99 مذاکرات ما برای تبدیل تجارت ترجیحی به تجارت آزاد آغاز شد؛ امروز میتوانیم بگوییم که مذاکرات به اتمام رسیده و 5 کشور بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان برای ایجاد تجارت آزاد با ایران توافق دارند. انتظار داریم پیش از پایان سال میلادی این موافقت نامه به امضا برسد و بعد از تصویب مجالس 5 کشور اوراسیا و ایران اجرایی خواهد شد.

سیدی گفت: در موافقت نامه قبلی تنها 10 درصد کالا‌ها شامل تجارت ترجیحی می‌شد و این عدد برای موافقت نامه جدید به حدود 90 درصد خواهد رسید. با توجه به رشد 82 درصدی تجارت ما در سال 98 و بعد از امضا توافق اولیه میتوانیم پیش بینی کنیم که ظرفیت افزایش تجارت وجود دارد و عزم سیاسی برای تحقق آن وجود دارد.

مشاور امور بین‌الملل سازمان توسعه تجارت افزود: این اولین موافقت نامه تجارت آزاد کشور ماست و می‌تواند تاثیر زیادی بر تجارت کشور داشته باشد. این توافق نامه کمک کرده تا مسیر مذاکره با سایر کشور‌ها هم فراهم شود و امیدواریم به زودی بتوانیم به مرحله تحقق برسد. / تسنیم

۱۴۰۲/۰۸/۱۱

www.kheu.ir

هفتمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته

بزرگترین نمایشگاه حمل و نقل و لجستیک کشور همزمان با هفتمین نمایشگاه دریایی، دریانوردی و صنایع فراساحل با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران برگزار می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، بزرگترین نمایشگاه حمل و نقل و لجستیک کشور همزمان با هفتمین نمایشگاه دریایی، دریانوردی و صنایع فراساحل با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران و حمایت وزارت صنعت و معدن و تجارت و وزارت راه و شهرسازی و حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی اتحادیه ها و انجمن های مرتبط از تاریخ ۲۷ الی ۲۹ آذرماه سال جاری در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.

غلامرضا رضائیان دبیراجرایی نمایشگاه، گفت: نمایشگاه ها به منظور نمایش دستاوردهای نوین در فضای رقابتی برگزار می شود و این نمایشگاه به دلیل مشارکت کلیه بازیگران این صنعت اعم از دولتی و خصوصی و رونمایی از محصولات جدید از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی تصریح کرد: اگر قرار است دوره ای از رونق و رشد اقتصادی صنعت حمل و نقل را تجربه کنیم از مهم ترین شاخص های این رونق برگزاری منظم، با محتوا و رقابتی بودن این رویداد است.

به گفته وی، از رویکردهای اصلی این رویداد مهم کشور توجه به بخش های خصوصی خصوصاً شرکت های دانش بنیان در ارائه راه حل های مناسب برای برطرف کردن نیازهای بخش دولتی است. همچنین با توجه به توانمندی های شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها به منظور مشارکت حداکثری برنامه های حمایت مالی و تسهیلات برای این گروه های فناور در نظر گرفته شده است.

1402/08/08

www.tinn.ir

حمل ۲۸ میلیون تن بار به ارزش ۱.۸ میلیارد دلار با کشتی در کشور

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: این گروه از ابتدای امسال تاکنون موفق به حمل بیش از ۲۸ میلیون تُن بار به ارزش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، محمدرضا مدرس خیابانی در جلسه هم اندیشی مدیران نهادهای دریایی کشور که به منظور بررسی موضوعات قابل طرح در جلسه آتی شورای عالی صنایع دریایی تشکیل شده بود، با اشاره به مصوبه شورای عالی صنایع دریایی در ابتدای سال جاری مبنی بر ضرورت توسعه ناوگان و جوانسازی کشتی های دو شرکت ملی نفتکش ایران و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، یکی از برنامه های جدی گروه کشتیرانی را سفارش ساخت و خرید شناورها برای تجهیز ناوگان برشمرد.

وی افزود: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران موفق به حمل بیش از ۲۸ میلیون تُن بار به ارزش ۱.۸ میلیارد دلار شده که البته با توجه به رکودی که در صنعت حمل ونقل دریایی دنیا حاکم شده و همراه با کاهش کرایه های حمل در بازارهای جهانی بوده، در حال برنامه ریزی برای دستیابی به درآمد سال گذشته و ورود به چرخه های جدید خدمات در صنعت دریایی است.

مدرس خیابانی گفت: در این مسیر با تدوین سند راهبردی گروه کشتیرانی در افق ۱۴۰۶ تلاش شده تا مسیرهای توسعه ناوگان تدوین شده و در عین حال، ساخت شناورهای قابل ساخت در داخل کشور نیز با سازندگان داخلی پیگیری شود تا بتوان برای آینده ناوگان برنامه ریزی کرد.

1402/08/07

www.tinn.ir

افزایش ۴۱ درصدی مبادلات ریلی کالا با کشور آذربایجان

مدیرکل راه آهن شمال۲ از افزایش ۴۱ درصدی مبادلات ریلی کالا با کشور آذربایجان از ابتدای سال جاری تا ابتدای آبان ماه خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، غلامحسین ولدی مدیرکل راه آهن شمال۲ اظهار کرد: تا ابتدای آبان ماه سال جاری قریب به ۳۸۴ هزار تن کالا در پایانه ریلی آستارا با کشور همجوار آذربایجان مبادله شده که نسبت به رقم ۲۷۲ هزار و ۸۳۸ تن در مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۴۱ درصد رشد را نشان می دهد.

ولدی میزان واردات ریلی کالا را در هفت ماهه امسال ۱۱۵ هزار و ۳۴۲ تن عنوان کرد و افزود: این رقم نسبت به عدد ۵۷ هزار و ۳۵۸ تن در مدت مشابه سال گذشته، حدود ۱۰۱ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: در هفت ماه نخست سال جاری بیش از ۱۱۲ هزار تن کالا از پایانه ریلی آستارا صادر شده و حدود ۱۵۵ هزار تن کالا نیز ترانزیت شده است.

مدیرکل راه آهن شمال۲ ادامه داد: مرکبات، سیمان، مواد شیمیایی، کاشی و مواد غذایی عمده کالاهای صادراتی هستند که از طریق این خط ریلی به کشور آذربایجان حمل شده اند و چوب، الوار، ذرت، عدس و … نیز مهمترین کالاهای ترانزیتی و وارداتی محسوب می شوند.

1402/08/07

www.tinn.ir

رشد ۱۱ درصدی صادرات فرش ماشینی ایران در نیمه نخست سال

معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: صنعت فرش ماشینی ایران یکی از صنایع متمایز در سطح بین الملل است. این صنعت یک صنعت خود اتکا در داخل کشور است که قریب به 1000 واحد تولیدی در محدوده کاشان در آن مشغول فعالیت هستند.

وی خاطر نشان کرد: تولید سالانه فرش ماشینی کشورمان سالانه 90 میلیون متر مربع است که بخش عمده آن صادر می‌شود. در شش ماه نخست امسال صادرات فرش ماشینی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش 11.5 درصدی داشته است.

برادران با اشاره به صادرات 330 میلیون دلار فرش ماشینی در سال گذشته بیان کرد: فرش ماشینی کشورمان به کشور‌های مختلف همچون کشور‌های همسایه، چین و اروپا صادر میشود. بیشتر مساجد کشور‌های مسلمان با فرش‌های ایرانی مفروش شده اند.

وی در ادامه به مشکلات صادر کنندگان و تولیدکنندگان این صنعت اشاره کرد و ادامه داد: بخش عمده صادرات فرش ماشینی کشورمان به افغانستان و عراق است و خرید و فروش بیشتر با ریال و ارز محلی آن کشورهاست. بازگشت ارز از صادرات با دلار مشکلاتی را برای صادرکنندگان بوجود آورده است. با تدابیر بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت میتوان این مشکل را مرتفع کرد.

معاون وزیر صمت گفت: مشکل بعدی تولید کنندگان و صادرکنندگان تهیه مواد اولیه است که در این موضوع هم تفاهماتی در باره عرصه بیشتر مواد اولیه با واحد‌های پتروشیمی انجام شده است. با حل مشکلات و سرمایه گذاری بیشتر در این صنعت صادرات فرش میتوند تا دو برابر افزایش یابد./تسنیم

1402/08/06

 kheu.ir 

اطلاع رسانی در خصوص الزامات قانون ثبت اطلاعات در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا

وزارت صمت طی مکاتبه ای با مدیران کل استانی، در خصوص الزامات قانون ثبت اطلاعات در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا و اطلاع رسانی در این زمینه به فعالان اقتصادی آورده است:

همانگونه که مستحضرید طبق ماده ( ٦) مکرر ٢ قانون اصلاحی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ١٤٠٠ ورود کالا به انبارها و مراکز نگهداری کالا و خروج کالا از آنها بدون قبض و حواله انبار موضوع این ماده، مستوجب جریمه نقدی به میزان یکصد میلیون ریال معادل یک چهارم ارزش محکومیت نگهداری کننده کالای موضوع تخلف، هر کدام که بیشتر باشد، است. 

از این رو تمامی امکانات جهت ثبت ورود و خروج کالاهای انبارها در سامانه فراهم شده تا بهره‌برداران بتوانند با ابزاری کاربردی و سریع اطلاعات مورد نیاز را ثبت نام نمایند. همچنین با وجود امکان ثبت انبارگردانی در بازه زمانی ٢٥ الی ٢٨ ام هر ماه امکان تدقیق اطلاعات و یکسانسازی آن با موجودی فیزیکی کالا وجود دارد و انبارداران میتوانند تمامی اطلاعات کالاهای خود (حتی کالاهایی که مدت زمان زیادی از نگهداری آنها میگذرد) را دقیق در سامانه ثبت نمایند. و امکان ثبت کالای معیوب و مستعمل « راهنمای انتخاب کالا » از سوی دیگر با توجه به فراهم شدن زیرساخت در سامانه مطابق با واقعیت فیزیک کالای موجود در انبار به نظر میرسد تمامی زیرساخت لازم جهت فعالیت کاربر وجود داشته و کاربران مشکلی برای فعالیت در سامانه نخواهند داشت، بنابراین طبق قانون و با توجه به زیرساختهای موجود کلیه نگهداری کنندگان باید تمام کالاها اعم از کالاهای موجود (حتی از گذشته) را در سامانه جامع انبارها ثبت آنی نمایند. البته نظرات و پیشنهادات ادارات کل آن اداره کل می تواند راهگشا و بهبود دهنده عملکرد سامانه بوده و این دفتر کما فی السابق از اعلام نظرات استقبال می نماید.

افتتاح گذرگاه مرزی جدید میان ایران و اقلیم کردستان

وزیر دارایی و اقتصادی اقلیم کردستان عراق از افتتاح گذرگاه مرزی جدید با ایران خبر داد.

 آوات شیخ جناب، وزیر دارایی و اقتصاد دولت اقلیم کردستان عراق صبح امروز (یکشنبه 1 مرداد ماه) از راه اندازی گذرگاه مرزی زمینی جدید میان ایران و عراق خبر داد.

 وی در حاشیه بازدید از گذرگاه مرزی پرویزخان در یک نشست خبری تاکید کرد که گذرگاه «تیلکو» امروز به طور رسمی افتتاح شد.

شیخ جناب خاطرنشان کرد که افتتاح این گذرگاه تاثیر مثبتی در ایجاد فرصت های شغلی خواهد داشت و فعالیتهای تجاری در منطقه «کرمیان» در اقلیم کردستان عراق را افزایش می دهد.

این گذرگاه مرزی جدید از سمت اقلیم کردستان در منطقه«میدان» و از سمت ایران در استان کرمانشاه واقع است.

kheu.ir

مجوز شورای عالی امنیت ملی برای ترخیص کالاهای سریع الفساد، تکلیف ارائه اسناد چه میشود؟

براساس دستورالعمل گمرک در خصــوص کالاهای سریع الفساد بخش غیر دولتی، صاحبان کالا امکان آزاد سازی ده درصد باقیمانده کالاهای موجود در گمرکات را خواهند داشت اما این سوال وجود دارد که در این حالت چه ضمانتی برای رائه اسناد از جمله کد ساتا وجود دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از دو تا سه سال قبل و هم زمان با تشدید تحریم‌ها علیه کشور شاهد اعلام لیستی از چند هزار ردیف کالا در کشور بودیم که براساس آن امکان ترخیص 90 درصدی کالاهای سریع‌الفساد، مواد اولیه ، واسطه ای، اجزا و قطعات، ماشین آلات و تجهیزات خط تولید و قطعات یدکی به کشور با ارائه حداقل اسناد فراهم شد.

لازم به ذکر است، اخیرا گمرک ایران طی مکاتبه‌ای اعلام کرده است که صاحبان غیردولتی کالاهای سریع‌الفساد می‌توانند بدون ارائه اسناد(کد رهگیری بانک مرکزی) 10 درصد باقی‌مانده کالاهای خود در گمرکات را نیز ترخیص کنند. به این ترتیب این احتمال وجود دارد تا 10 درصد باقی مانده این کالاها بدون دریافت کد رهگیری بانک مرکزی از گمرکات خارج شوند.

گفتنی است که تا کنون و به منظور جلوگیری از فساد این دسته از کالاها به دلیل رسوب در گمرکات و احتمال تاخیر در دریافت کد ساتا بانک مرکزی، امکان ورود 90 درصد محموله کالاهای سریع‌الفساد بخش غیردولتی با حداقل اسناد به کشور وجود داشت و مکاتبه جدید تنها مربوط به 10 درصد باقی‌مانده این محموله‌های بوده است.

بر اسـاس مکاتبه مدیر کل دفتـر واردات گمـرک ایران، پیـرو بنـد یک بـخشنـامه شـماره 73/28209/5270/31339م مــورخ 1401/9/5 و بنــد (5) بخـشــنامه شمــاره 73/330067/4646/35123/م مورخ 1401/9/24 موضوع امکان ترخیص صد درصدی کالاهای متعلق به وزارتخانه ها، سازمانها و شرکتهای دولتی دارای گروه 1 و 2 کالایی موجود در اماکن گمرکی با توجه به بند یک نامه شماره 341745 مورخ 1402/4/26 معاون محترم اقتصاد و فناوری شورای عالی امنیت ملی  گمرک ج.ا.ا در خصوص کالاهای سریع الفساد بخش غیر دولتی موضوع بند 5 مصوبه 46/18 ستاد مقابله با تحریم همانند بخش دولتی نسبت به آزاد سازی ده درصد باقیمانده کالاهای موجود در اماکن گمرکی اقدام نماید.

لذا مقتضی است دستور فرمایید به قید فوریت ضمن اطلاع رسانی به صاحبان کالا و ارائه خدمات فوق العاده موضوع ماده (4) آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی نسبت به ترخیص فوری کالاهای مورد نظر طبق فهرست اعلامی وزارت جهاد کشاورزی طی نامه شماره 79800 مورخ 1402/4/27 و با رعایت سایر مقررات اقدام فرمایند.

 هر چند که این اقدام در ظاهر می‌تواند جلوی فساد و یا افت کیفیت احتمالی 10 درصد باقی‌مانده محموله‌های کالای سریع‌الفساد در گمرکات اجرایی کشور را بگیرد اما باید به این سوال توجه کرد که اساسا علت عدم ترخیص 10 درصد از این محموله‌ها چه بوده است؟

 در حقیقت گمرک ایران اجازه خروج 10 درصد این محموله‌ها را نمی‌داد تا ضمانتی باشد که صاحبان کالا نسبت به رفع تعهد خود به گمرک ایران برای ارائه اسناد اقدام خواهند کرد. حال این سوال به وجود می‌آید که با ترخیص 100 درصدی این محموله ها از گمرکات اجرایی دیگر چه تضمینی وجود دارد که صاحبان کالای بخش غیردولتی به مسئولیت خود عمل کنند و در صورتی که این اتفاق رخ نداد چه کسی مسئولیت آن را بر عهده خواهد گرفت؟

فرآیند که اکنون تعیین شده است سبب شده تا رسانه‌ها این برداشت را کنند که عملا قرار است که کالاهای سریع الفساد بدون تخصیص ارز وارد کشور شود. به عبارت دیگر مشخص نیست که خروج صد درصدی کالاهای سریع الفساد بخش غیر دولتی از گمرکات کشور، آن هم با حداقل اسناد، تنها مربوط به 10 درصد محموله‌های باقی مانده در گمرکات است و یا اینکه محموله‌های جدید که وارد گمرکات می‌شود را نیز شامل می‌شود.

kheu.ir

توافقات سفر هیات اقتصادی خراسان رضوی به «چلیابینسک» روسیه پیگیری شد.

مشهد-ایرنا- توافقات سفر هیات اقتصادی استان خراسان رضوی به استان «چلیابینسک» روسیه طی نشست معاونان اقتصادی استانداران ۲ استان، روز سه‌شنبه در مشهد پیگیری و بررسی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، متعاقب سفر هیات اقتصادی خراسان رضوی به ناحیه فدرالی اورال روسیه و استان چلیابینسک در اوایل آذرماه امسال، نخستین نشست ویدیوکنفرانسی کمیته پیگیری توافقات این سفر با حضور ابوالفضل چمندی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و «ایوان» معاون هماهنگی امور اقتصادی استان چلیابینسک در محل دفتر معاونت هماهنگی و امور اقتصادی استان برگزار شد.

همکاریهای دانشگاهی و مبادله استاد و دانشجو، برگزاری اردوهای علمی متقابل با تمرکز بر تقویت حوزه های دانش بنیان، آموزش زبان فارسی در دانشگاه دولتی منطقه اورال جنوبی، تقویت همکاریهای ریلی و حمایت از مبادلات کالا از مسیر سرخس به استان خراسان رضوی و بندر چابهار از مهمترین موضوعات مطرح شده در این نشست بود.

با توجه به ظرفیتهای دانشگاه فردوسی مشهد و درخواست دانشگاه دولتی چلیابینسک برای توسعه همکاریهای مشترک علمی و دانشگاهی، مقرر شد پیش نویس تفاهم نامه همکاریهای مشترک دو جانبه ظرف مدت یک ماه آینده تهیه و پس از امضای طرفین مبادله شود.

در خصوص همکاریهای ریلی کشور روسیه و استان خراسان رضوی با تمرکز بر تقویت محور شمال – جنوب از کریدور شرق مقرر شد، هیاتی از فعالان اقتصادی منطقه اورال جنوبی فدراسیون روسیه تا دو ماه آینده به مشهد سفر کند.

در این جلسه معاون اقتصادی استاندار چلیابینسک با اظهار تمایل نسبت به سفر استاندار آن استان به مشهد، آمادگی خود را برای اعزام هیاتی از دستگاه اجرایی مرتبط با تجار و بازرگانان استان چلیابینسک ظرف سه ماه آینده به این شهر اعلام کرد.

با توجه به ضرورت پیگیری مستمر همکاریهای دوجانبه مقرر شد نشستهای تخصصی در دانشگاه فردوسی مشهد و منطقه ویژه اقتصادی سرخس با طرف های کاری مقابل خود به صورت مستمر برگزار و به استانداریهای دو طرف اعلام شود.

برای دریافت قیمت حمل و نقل بر روی این دکمه کلیک کنید و فرم مربوطه را تکمیل نمایید