جستجو

تشخیص ارزش کالا در گمرک به دانش و تخصص نیاز دارد و این امر براساس قانون محاسبه می شود.

ارزش گمرکی: ارزش کالاهای صادراتی یا وارداتی که مورد تایید گمرک است  یا بطور مستقیم توسط گمرک براساس قانون محاسبه می شود.

کالای مثل: کالایی که از هر جهتی از جمله خصوصیات فیزیکی، کیفیت و شهرت با کالای اظهار شده ورودی دقیقا برابر باشد. تفاوت های جزیی کالا در ظاهر مانند رنگ دلیلی بر این نیست که کالا به عنوان کالای مثل تلقی نشود.

کالای مشابه: کالایی که اگر جه از همه جهات مشابه نیست اما خصوصیات و مواد تشکیل دهنده مشابهی با کالای اظهار شده دارد و در نتیجه عملکرد یکسانی با کالای مورد نظر دارد. کیفیت کالا، شهرت و علامت تجاری یا مارک از جمله مواردی هستند که می توان کالای مشابه را بر اساس آن تشخیص داد.

همزمان: منظور از همزمان مدت زمانی است که ارزش کالا در کشور مبدا ثابت بوده است.

کالای همان نوع یا طبقه: به کالاهایی اطلاق می شود که در گروه کالاهای تولیدی صنعت یا بخش خاص صنعتی قرار می گیرند و شامل کالای مثل یا مشابه نیز هست.

سطح تجاری: مرحله ای از تجارت که خرید فروش در آن سطح (تولید کننده، وارد کننده، عمده فروش و خرده فروش) انجام شده است.

نرم افزارهای تجاری: نرم افزارهایی که بصورت انبوه تولید، بازاریابی و به بازار مصرف عرضه می گردد.

برای محاسبه ارزش گمرکی کالا، باید بر اساس ماده ۱۴ قانون گمرک به موارد زیر توجه کرد:

ارزش گمرکی کالای وارداتی در همه موارد عبارت است از  هزینه خرید کالا در در مبدا به اضافه هزینه بیمه و حمل نقل (ارزش سیف) به اضافه سایر هزینه هایی که به آن کالا تا ورود به نخستین دفتر گمرکی تعلق می گیرد که از روی سیاهه خرید یا سایر اسنادی که صاحب کالا در دست دارد، تعیین می شود و بر اساس برابری نرخ ارز اعلام شده توسط بانک مرکزی در روز اظهار محاسبه می شود.

  • فرمول محاسبه ارزش سیف = قیمت کالا + بیمه حمل و نقل کالا + کرایه حمل و نقل
  • CIF = COST + INSURANCE + FREIGHT
  • فرمول محاسبه ارزش گمرکی = ارزش سیف + سایر هزینه ها
  • CUSTOMS VALUE = CIF + CHRGES

ملاک ارزش گمرکی کالای وارداتی در ایران قیمت واقعی پرداخت شده جهت صادرات به گمرک های کشور است که طبق سیاهه خرید و سایر اسناد صاحب کالا و طبق شرایط و ضوابط تعیین شده توسط قانون تعیین می شود. برای کالای صادراتی، ارزش گمرکی کالا را دایره ارزش گزاری گمرک ایران محاسبه می نماید و برای کالای وارداتی اینویس کالا و یا آخرین نرخی که به گمرک ارائه می شود.

افرادی که قصد دارند کالای خود را از گمرک ترخیص کنند باید توجه داشته باشند مواردی وجود دارد که در صورت پرداخت هزینه برای آنها این مبالغ به ارزش گمرکی اضافه خواهند شد:

  • حقوق مالکیت معنوی
  • هزینه های طراحی و مهندسی در سایر کشورها
  • ظروف و محفظه هاپ
  • مواد قطعات و تجهیزات بکار رفته در تولید کالای وارداتی و تامین شده توسط خریدار

بهتر است قیمت اجناس بصورت واقعی و بر اساس فاکتور و اسناد اظهار شود زیرا در صورتی که از نظر گمرک ارزش کالای اظهار شده نامتناسب باشد و یا کالا بدون فاکتور به گمرک ارائه شود، گمرک می تواند با رعایت موازین قانونی تعیین شده اقدام به تعیین ارزش کالای وارداتی کند.

– سوابق ترخیص کالای مثل، همزمان از همان کشور مبدا

– سوابق ترخیص کالای مشابه، همزمان از همان کشور مبدا

– قیمت فروش همان کالا در بازار داخلی پس از تعدیل های لازم

– ارزش محاسباتی بر مبنای عوامل متشکل

– ارزش گذاری کالا بر اساس مدارک و اطلاعات موجود و داشتن انعطاف در استفاده از تمامی روش های گفته شده

قانونگذار که ارزش کالا را در گمرک تعیین می کند، در صورتی که صاحب کالا از ارزش تعیین شده توسط گمرک ناراضی باشد، فرصتی ایجاد می کند تا صاحب کالا بتواند بعد از ارزش گزاری کالا توسط گمرک ظرف سی روز پس از تعیین ارزش نزد مراجعی که صلاحیت رسیدگی به اختلافات گمرکی  را دارند اعتراض کند.

هلدینگ خادم لجستیک، با داشتن چندین زیرمجموعه باربری ریلی، باربری جاده ای، باربری هوایی و باربری دریایی، آماده ارائه خدمات در زمینه ثبت سفارش، تامین کالا، واردات کالا، صادرات کالا و مشاوره گمرکی و ترخیص کالا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *