بیش از نیم قرن از استفاده فرآوردههای نفتی میگذرد. با مرور زمان و با پیشرفت علم، انسان تعداد روزافزونی از هیدروكربنها را به طور ناب از بقیه فرآوردههای نفتی جدا كرده و تولید بقیه مواد شیمیایی و صنعتی استفاده می کند. صنایع وابسته به نفت را كه از مواد نفتی محصولات غیرنفتی ساخته می شوند را صنایع پتروشیمی مینامند. مواد اولیه حاصل از صنعت نفت كه برای ساخت بقیه فرآوردههای شیمیایی به كار میرود، مواد پتروشیمی نامیده میشود.
به طور کلی مواد پتروشیمی؛ گروهی از محصولات شیمیایی است که از طریق تغییر شکل یا فعل و انفعالات بخشی از هیدروکربن های نفت یا گاز طبیعی با بقیه مواد ساخته می شوند.
محصولات پتروشیمی دارای مسائل استعمال عمومی و صنعتی زیاد از قبیل پارچه ( نایلون؛ دارکرون؛ پشم و پنبه مصنوعی ) لوازم الکتریکـی؛ کودهای شیمیایی؛ حلال ها؛ مواد پاک کننده و غیره است.
صنايع پتروشيمي « petrichmieal industry » بخشي از صنايع شيميايي است كه فرآورده هاي شيميايي را از مواد خام حاصل از نفت يا گاز توليد مي كند، محصولات پتروشيمي بر اساس تنوع تكنولوژي، پيچيدگي فرآوري توليد و نزديكي ماده توليدي مرحله نهايي بازار مصرفي به دو دسته مواد پايه اي بالا دستي « up stream » كه مواد حد واسط و خوراک پايين دستي را تشكيل مي دهند و محصولات پايين دستي « down stream » تقسيم مي شوند.
۱- محصولات بنیادی مثل اتیلن؛ پروپیلن؛ گوگرد؛ بنزین؛ آمونیاک و غیره. ایـن محصولات پایه و اساس محصولات زیاد دیگـر پتروشیمی را تشکیل می دهد.
۲- محصولات میانی که از محصولات بنیادی تولید شده و مواد اولیه کارخانه های تولید کننده محصولات نهایی را تشکیل می دهند. مثل پلی کلروروینیل ) پی وی سی)؛ ملامین و…
۳- محصولات نهایی که برای ساختن لوازم و وسائل مورد استفاده صنایع و عموم مردم به کار می روند؛ مثل الیاف مصنوعی؛ اشیای پلاستیکـی؛ لاستیک؛ کود های شیمیایی و غیره.
محصولات عمدهای که توسط واحدهای صنایع پتروشیمی ایران تولید میشوند عمدتاً عبارتند از:
کودهای شیمیایی، اوره، فسفات دیآمونیم، کودهای مخلوط نیترات آمونیم، مواد اولیه پلاستیک، پی ـ وی ـ سی و دی ـ او ـ پی، مواد شیمیایی نظیر اسید
در این واحدها هیدروکربنهای سبک خطی- حلقوی اشباع و یا غیر اشباع موجود در نفت خام و یا موجود در گاز طبیعی به صورت مخلوطهای چندتایی از سایر هیروکربنها جدا شده و به عنوان مواد اولیه برای واحدهای بنیادی فرستاده میشود.
در این واحدها مواد اولیه به مواد پایه مانند متان، گاز سنتز، اولفینها، دی اولفنها، حلقویها، کلرو گوگرد تبدیل میشوند.
در صنایع پتروشیمی به واحدهایی واسطه گفته میشود که از نظر خط تولید و برحسب ضرورت در میان واحدهای بنیادی و واحدهای نهایی قرار گرفته باشند و با توجه به اینکه مواد نهایی وجود داشته باشد. مثلاً برای تولید پیویسی از اتیلن، نیاز به دو واحد واسطه ای یکی جهت ساختن دی کلرواتیلن و دیگری جهت ساختن کلرور وینیل از آن نیاز میباشد.
در این واحد فرآورده نهایی پتروشیمی تولید و به بازار عرضه میگردد.
در واحدهای پایین دست پتروشیمی فرآوردههای نهایی پتروشیمی به محصولات مصرفی تبدیل میشوند. واحدهای تولید الیاف مصنوعی قطعات پلاستیکی و لاستیکی از مهمترین واحدهای پایین دست پتروشیمی محسوب میگردند.
هلدینگ خادم لجستیک با داشتن چندین مجموعه حمل و نقل ریلی، جاده ای، هوایی و دریایی تمام خدمات مربوط به تامین و حمل بار پتروشیمی به سراسر دنیا را به مشتریان خود ارائه می دهد.
هلدینگ خادم لجستیک، به عنوان یک پیشرو در حوزه حمل و نقل بین المللی، با افتخار خدمات گسترده ای را به مشتریان ارائه میدهد.
ایمیل : info@khadem-logistics.com
051-37620470
051-37671406
051-37675005