صادرات و واردات چیست؟ | 09127383349
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 09127383349 در ارتباط باشید.
صادرات (Export) در معنای لغوی یعنی انتقال و ارسال یک کالا یا خدمات از یک کشور به کشور دیگر و واردات (Import) یعنی وارد کردن کالا ها و خدمات مورد نیاز یک کشور که این انتقال از طریق مسیر های رسمی و گمرکی بین کشورها انجام می گیرد پس فروشنده کالا یا خدمات را یک “صادر کننده” و خریدار این کالا و خدمات را یک “وارد کننده” می گویند. این انتقال باعث می شود که هر دو کشور نیاز هایشان برطرف شود. از جمله مزیت های صادرات هزینه های تولید کاهش یافته، باعث رقابت بین شرکت های مختلف شده و سبب رشد اقتصادی خواهد شد.
صادرات و فروش کالا در بازار های خارجی از حساسیت بالایی برخوردار است، که عدم توجه به این موضوع باعث هدر رفتن سرمایه گذاری های انسانی و مالی می شود. کارشناسان ما در شرکت بین المللی خادم لجستیک به موضوع صادرات و واردات مانند هر کار تجاری دیگری اهمیت داده و معتقدیم که نیازمند آینده نگری و برنامه ریزی است.
تفاوتهای صادرات و واردات
تفاوتهای صادرات و واردات از تعریف و ماهیت آنها ایجاد میشود. با توجه به مطالبی که بیان شد، تاکنون باید به تفاوتهای صادرات و واردات پی برده باشید. در اینجا ما به مهمترین آنها اشاره میکنیم؛
- تعاریف، سادهترین و اصلیترین تفاوتهای صادرات و واردات را نشان میدهند. همانطور که اشاره شد، منظور از واردات این است که کشوری کالا و خدمات را از کشورهای دیگر برای مصارف داخلی یا فروش در بازار داخلی خریداری کند، در حالی که صادرات به این معنا است که کشوری کالاها و خدمات خود را به کشورهای دیگر بفروشد.
- واردات کالا و خدمات برای تأمین خواستههای کشور انجام میشود، اما صادرات کالاها و خدمات برای حضور در بازار جهانی شکل میگیرد.
- از مهمترین تفاوتهای صادرات و واردات بحث اقصادی آن است؛ صادرات بالا برای اقتصاد یک کشور مفید خواهد بود.
- واردات بالا نشانگر تقاضای زیاد در کشور است اما صادرات بالا نشاندهنده مازاد تجارت در یک کشور است.
- واردات یک هزینه برای کشور است اما کشور از طریق صادرات درآمد کسب میکند.
مقررات صادرت و واردات
آگاهی از مقررات صادرات و واردات و بند ها و تبصره ها و چگونگی اجرا و پذیرش مسئولیت ها برای همه صادر کننده ها و وارد کننده ها ضروری و لازم است. علاوه بر این ، دولت می تواند با توجه شرایط و ضوابط، از ورود یا خروج برخی از کالا ها ممانعت کند. مقرراتی که برای صادرات و واردات کالاها وضع شده ، شامل سه دسته از کالاها می شود که عبارتند از :
کالاهای مشروط: کالاهایی هستند که وارد یا صادر کردن آنها به مجوز نیاز دارند.
کالاهای ممنوع: کالاهایی هستند که وارد یا صادر کردن آنها به لحاظ قانونی ممنوع اعلام شده است.
کالاهای مجاز: کالاهایی هستند که با رعایت قوانین و ضوابط صادرات و واردات، نیازی به مجوز ندارند.
علاوه بر این، صادرات و واردات نیازمند داشتن کارت بازرگانی است که باید از طریق اتاق بازرگانی تهیه شود .
مفاهیم، فرآیندها و تفاوتهای صادرات و واردات در همه کشورها مهم است. کشورها باید کالاهایی را که میتوانند تولید کنند صادر و محصولاتی را برای تامین نیاز کشور وارد کنند. هر کشوری برای داشتن اقتصادی رو به رشد، بیش از واردات باید تولید و صادرات را در برنامه و دستور کار خود داشته باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 09127383349 و یا آدرس ایمیل Sales@khadem-logistics.com در ارتباط باشید.